Σαμαράς: Ο ΣΥΡΙΖΑ έκρυβε την απόφασή του για στάση πληρωμών και χρεοκοπία

samaras-bruksellesΑπόφαση για στάση πληρωμών που θα οδηγήσει τη χώρα στη χρεοκοπία διαβάζει στις δεσμευτικές αποφάσεις του Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ η ΝΔ, απομονώνοντας δηλώσεις στελεχών του, και εξαπολύει πυρά κατά της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και του Αλέξη Τσίπρα προσωπικά που «μέχρι χθες έκρυβε πολύ καλά» τις αποφάσεις αυτές.

Ο πόλεμος ξεκίνησε με δηλώσεις του υπουργού Επικρατείας, Δημήτρη Σταμάτη, ο οποίος επικαλέστηκε τοποθετήσεις των Γ.Τόλιου και Γ.Μηλιού του ΣΥΡΙΖΑ σε μέσα ενημέρωσης. Τη σκυτάλη πήρε όμως γρήγορα ο ίδιος ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας για «το πιο επίσημο πρόγραμμα φτώχειας».

«Μπαγιάτικη κινδυνολογία» από «μνημονιακούς εγκληματίες» απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ και τονίζει ότι «θα διαπραγματευτεί για τα συμφέροντα της χώρας με στόχο την επανεκκίνηση της οικονομίας και τη στήριξη της κοινωνίας».

Λίγες μόλις ώρες μετά τη θυροκόλληση του Προεδρικού Διατάγματος για τη διάλυση του κοινοβουλίου και την προκήρυξη πρόωρων εκλογών το κλίμα πολώνεται επικίνδυνα με τα κόμματα -προς το παρόν τουλάχιστον να συνεχίζουν- να ανταγωνίζονται σε επίπεδο ύβρεων, συνθημάτων, κινδυνολογίας και τρομοκράτησης των ψηφοφόρων, τη στιγμή που οι ειδικοί τονίζουν ότι περισσότερο από κάθε άλλη φορά χρειάζεται σοβαρός πολιτικός διάλογος και αντιπαράθεση σε επίπεδο προγραμμάτων και πολιτικών για την αντιμετώπιση των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η χώρα, ώστε οι πολίτες να ενημερωθούν σωστά πριν παρουν τις κρίσιμες αποφάσεις για το μέλλον τους.

Σαμαράς: Πάνε τη χώρα σε στάση πληρωμών και χρεοκοπία

Ως «το πιο επίσημο πρόγραμμα φτώχειας που ακούει προεκλογικά ποτέ ο Ελληνικός λαός χαρακτήρισε το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ ο Αντώνης Σαμαράς, κατηγορώντας την Αξιωματική Αντιπολίτευση ότι με βάση την «δεσμευτική για όλους» απόφαση του Συνεδρίου της να μην πληρώσει τόκους και τοκοχρεολύσια θα οδηγήσει τη χώρα σε στάση πληρωμών και χρεοκοπία.

Ειδικότερα, με τον πόλεμο ανακοινώσεων μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Δημοκρατίας να έχει ανάψει την Τετάρτη από νωρίς ο κ. Σαμαράς εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, ρωτήθηκε εάν άκουσε τις «δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ ότι δε θα πληρώσουν τόκους και χρεολύσια».

«Βέβαια και την άκουσα» απάντησε ο πρωθυπουργός. «Την άκουσα χθες βράδυ και μέχρι χθες βράδυ την έκρυβε πολύ καλά ο κ. Τσίπρας. Την απόφαση του συνεδρίου τους, παρακαλώ, που είναι δεσμευτική για όλους τους. Δηλαδή, την απόφαση να μην πληρώσουν τόκους και χρεολύσια. Δηλαδή, να πάνε τη χώρα σε στάση πληρωμών και χρεοκοπία».

«Είναι το πιο επίσημο πρόγραμμα φτώχειας που ακούει προεκλογικά ποτέ ο Ελληνικός λαός. Ας δει ο καθένας αυτή την πραγματικότητα. Είναι απίστευτο.» κατέληξε ο κ. Σαμαράς.

Άμεση ήταν η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ στη δήλωση του πρωθυπουργού, κατηγορώντας τον ότι αν κάποιος έκρυψε κάτι αυτός ήταν ο ίδιος ο κ. Σαμαράς που έκρυψε τη συμφωνία του με την τρόικα πριν τις εκλογές του 2012, ενώ μιλούσε για επαναδιαπραγμάτευση.

«Ο πανικός που έχει καταλάβει τον κ. Σαμαρά είναι έκδηλος πλέον σε κάθε δήλωσή του. Όλοι γνωρίζουν ποιες είναι οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ και δεν περιμένουν τον κ. Σαμαρά να τις ‘αποκαλύψει’. Στη βάση αυτών των προτάσεων ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κερδίσει την υποστήριξη της κοινωνίας» αναφέρει σε ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει:
«Αυτό που δεν ξεχνά ο ελληνικός λαός, είναι ότι ο κ. Σαμαράς έκρυψε την συμφωνία του με την τρόικα πριν τις εκλογές του 2012, ενώ μιλούσε για επαναδιαπραγμάτευση. Γνωρίζει, δε, πολύ καλά ότι και τώρα ο κ. Σαμαράς έχει δεσμευθεί για την εφαρμογή ενός νέου μνημονίου, όπως όλοι μάθαμε μέσω του περίφημου mail Χαρδούβελη. Ποσό πιο χαμηλά θα πέσει ακόμη ο κ. Σαμαράς;»