Επίθεση στις φυλακές Κορυδαλλού ετοίμαζε ο Ξηρός

ξηρος5Τρομοκρατικό χτύπημα στις Φυλακές Κορυδαλλού προετοίμαζε ο Χριστόδουλος Ξηρός, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Βασίλης Κικίλιας.

Τόνισε πως, ιδιαίτερα εν μέσω της προεκλογικής περιόδου, το σχέδιο του καταδικασθέντα για τη δράση της «17 Νοέμβρη» θα αποτελούσε «πλήγμα για την ασφάλεια, τη σταθερότητα και τη δημοκρατία» της χώρας.

Το χτύπημα θα γινόταν εντός των «επόμενων ημερών», όπως προκύπτει από τις ιδιόχειρες σημειώσεις που βρέθηκαν στο σπίτι-οπλοστάσιο στην Ανάβυσσο, δήλωσε ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ Δημήτρης Τσακνάκης.

Εκτίμησε πως η επίθεση θα γινόταν με δυο οχήματα και, με βάση τις σημειώσεις και τα σχεδιαγράμματα που εντοπίστηκαν, θα απαιτούνταν τουλάχιστον έξι άτομα.

Στόχος του θα ήταν η «απελευθέρωση κρατουμένων», προσέθεσε ο κ. Τσακνάκης.

Ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ προσέθεσε πως στο καταφύγιο του διαβόητου τρομοκράτη στην Ανάβυσσο βρέθηκε η πλαστή αστυνομική ταυτότητα γυναίκας, που εικάζεται πως ανήκει σε συνεργό του Ξηρού.

Προσέθεσε δε πως το γενετικό υλικό που ελήφθη από τον Ξηρό «ταυτίζεται απόλυτα» με το DNA που βρέθηκε στον εκρηκτικό μηχανισμό που είχε σταλεί, μέσα σε κούφιο βιβλίο, στο Αστυνομικό Τμήμα Ιτέας.

Υπενθύμισε πως την ευθύνη για την επίθεση στο ΑΤ Ιτέας έχει αναλάβει η Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς, αφήνοντας να εννοηθεί πως υπάρχει σχέση μεταξύ του Ξηρού και της εν λόγω οργάνωσης.