Ο Γενικός Δείκτης διατηρείται στη περιοχή των 560 μονάδων, έχοντας καλύψει

Ο Γενικός Δείκτης διατηρείται στη περιοχή των 560 μονάδων, έχοντας καλύψει περίπου το 62% της πτώσης που είχε προηγηθεί και τον είχε οδηγήσει στις 420 μονάδες. Τα βασικά ζητήματα που απασχολούν τώρα είναι η αξιολόγηση, το προσφυγικό προστέθηκε από χθες και η μίνι κυβερνητική κρίση.

Στο μέτωπο της διαπραγμάτευσης, το ΔΝΤ δεν να κάνει ούτε ένα βήμα πίσω, λέγοντας ότι ο βασικός παράγοντας για την συμμετοχή του στο ελληνικό πρόγραμμα στήριξης είναι οι μεταρρυθμίσεις και η σαφής ελάφρυνση του χρέους. Η μάχη δίνεται για το ασφαλιστικό και το αφορολόγητο χωρίς μέχρι τώρα να κλείνουν τα θέματα. Δεν περνά η ελληνική πρόταση για εθνική σύνταξη 384 ευρώ με 20 χρόνια ασφάλισης. Σενάρια για εθνική σύνταξη 340 ευρώ με 20 χρόνια ασφάλισης και 255 με 15 χρόνια.

Με θετικό κλείσιμο της αξιολόγησης, ο Γενικός Δείκτης θα κινηθεί να καλύψει προς τις 588 αρχικά και στη συνέχεια προς τις 613 μονάδες καλύπτοντας τις απώλειες του 2016. Σε περίπτωση λόγω παράτασης των εκκρεμοτήτων, μια κίνηση προς τις 510 μονάδες είναι πιθανή χωρίς αυτό να αλλάζει την βραχυπρόθεσμη ανοδική τάση, εκτός κι αν διασπαστεί αυτό το όριο. Κοντινή αντίσταση για τον FTSE 25 υπάρχει στις 159-161 μονάδες ενώ για τον τραπεζικό δείκτη είναι οι 41 και οι 45 μονάδες.

Και σήμερα, η «τάση» θα βρεθεί υπό την επήρεια των εισροών και εκροών που οφείλονται στην υποβάθμιση του ΧΑ από τον οίκο FTSE. μετά τις αναδιαρθρώσεις είναι πιο πιθανή μια διόρθωση της ανοδικής κίνησης καθώς υπάρχουν ισχυρές αντιστάσεις.

Να σημειωθεί ότι πολλοί αναλυτές βλέπουν υπεραποδόσεις φέτος στις τράπεζες με την προϋπόθεση ότι θα κλείσει θετικά η αξιολόγηση. Η Alpha Finance θέτει τιμή-στόχο τα 1,45 ευρώ για τη Eurobank, τα 0,45 ευρώ για την Πειραιώς και τα 0,40 ευρώ για την Εθνική. Η Euroxx είναι κι αυτή αισιόδοξη δίνοντας τιμή-στόχο για την Alpha Bank τα 3,2 ευρώ (+60% από σήμερα), για την Eurobank τα 1,5 ευρώ (+76%), για την Εθνική Τράπεζα τα 0,46 ευρώ (+94%) και για την Τράπεζα Πειραιώς τα 0,39 ευρώ (+115%).

Στην Ευρωζώνη, πτώση κατά 0,2% κατέγραψαν οι τιμές καταναλωτή σε ετήσια βάση τον Φεβρουάριο, κάτι που επηρέασε αρνητικά τις αγορές. Σε μηνιαία βάση, ο πληθωρισμός της Ευρωζώνης αυξήθηκε κατά 0,2%, λίγο υψηλότερα του προβλεπόμενου. Το γεγονός αυτό δημιουργεί επιφυλακτικότητα στις αγορές.